Desert Alba ca zapada fara coacere

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2017 | 11842 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Aldygio

 

INGREDIENTE

  • 36 biscuiti obisnuiti
  • 2 foi de napolitana
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja si zeama la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alba ca zapada fara coacere:

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile.

Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul, adaugand cate o lingura din crema de lapte.

Intr-o tava, asezam prima foaie de napolitana, un strat de crema, un strat de biscuiti (eu i-am trecut prin lapte), un rand de crema. Alternand biscuitii cu crema, trebuie sa ne iasa 3 randuri de biscuiti.

Se acopera cu ultima foaie de napolitana, presam putin si ungem cu crema ramasa.

Presaram fistic dat prin razatoare si coaja de lime.

Dam la rece cateva ore inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alba ca zapada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Negresa