Desert baigli cu nuca

de dantes in Dulciuri, 11 Apr 2018 | 3513 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 albusuri de ou
  • 3 plicuri zahar vaniliat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu nuca:

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura.

Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor. 

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia  cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.

Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.                                                                                                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra