Desert baigli cu nuca

de dantes in Dulciuri, 11 Apr 2018 | 3463 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 albusuri de ou
  • 3 plicuri zahar vaniliat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu nuca:

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura.

Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor. 

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia  cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.

Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.                                                                                                             

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba