Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 3464 vizualizari

 

Sunt de efect si foarte rapid de preparat!
Pentru "Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 150g nuca
  • 150ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 75g unt
  • esenta de rom
  • esenta de cafea(optional)
  • 15 napolitane mici
  • 1 lingura de zahar
  • Pentru tavalit:
  • cacao
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi:

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.
      Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa care turnam totul peste ingredientele din bol.
      Omogenizam totul bine si dam compozitia la rece pentru 20 minute.
      Dupa acest timp, luam cate o bucata de aluat, formam cate o biluta in podul palmei, adaugam in centrul  cate un cubulet de napolitana si jumatate din ele le trecem prin cacao, jumatate prin nuca de cocos.
Se mai pot umple cu visine din visinata/compot sau cu ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]