Desert biscuiti australieni ANZAC

de Catalina L in Dulciuri, 29 Oct 2017 | 4011 vizualizari

 

O reteta de biscuiti de casa cu fulgi de ovăz, ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare.
S-au născut, se pare, în Scoţia, iar de aici au fost preluaţi de emigranţii din Australia și Noua Zeelandă. Au devenit însă celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.
De aici și numele lor – Anzac, prescurtare de la Australian and New Zeeland Army Corps. Există chiar o mică rivalitate privind paternitatea acestor biscuiți între Noua Zeelandă și Australia, ambele revendicându-și întâietatea.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/biscuiti-australieni-anzac.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g de faina
  • 120 g de zahar
  • 60 g de nuca de cocos in pudra
  • 100 g de fulgi de ovaz
  • 20 g de apa calda
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri de sirop de zahar (am pus 40g de sirop de arțar)
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 125 g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti australieni ANZAC:

Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz.

Topiti untul, cu apa si siropul.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci .

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 minute in cuptorul incins la 180°C.

Biscuitii trebuie sa fie colorati si dorati pe margini.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti australieni ANZAC" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]