Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei (Dolce fac verde).
Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță). Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju.
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le mixezi până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate le hidratezi în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.
Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate și le mixezi. Va rezulta un “aluat” lipicios, care îl lași la rece 10-15 minute. Iei câte o linguriță de aluat între palme și îi dai forma unei bile apoi o învârți prin polenul împrăştiat pe o farfurie. Jumătate din bomboane le acoperi cu polen și jumătate le acoperi cu seminţe de cânepă decorticate.
Le ții la rece.