Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

de Panacris in Dulciuri, 4 Sep 2020 | 2753 vizualizari

 

Un desert ciocolatos și de sezon! Prietenii de la Coseli m-au provocat, eu am acceptat! Aștept părerea voastra! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 200 g,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă 400 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Esență de fructe de pădure 1 linguriță,
  • Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
  • Ciocolată neagră 200 g.
PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Mure proaspete sau congelate cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
  • Mure,
  • Mascarpone,
  • Zahăr pudră vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone:

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. 

Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența de fructe de pădure, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.

Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.

Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.

Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple  fiecare formă cca. ¾ , apoi se pun mure. 

Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins  cca. 30-40 de minute la 175 grade C, sau în cel cu gaz la nivelul 2.

Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul pudră vanilinat

Brioșele răcorite se decorează cu mure și cremă de mascarpone, după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

puteti folosi orice fructe de pădure, sunt la fel de delicioase în combinația cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu crema de banane si topping de caramel