Desert briose cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 17 Dec 2017 | 3637 vizualizari

 

  Sunt  delicioase, merg bine cu cafea sau un ceai dimineata, si se prepara rapid.  

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă rece
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere:

Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați  treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.

 Albușurile le mixati pana devin tari, apoi amestecati cu restul de zahăr. Adaugati restul de ulei și apă rece.

Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.

 Treptat adăugăm faina amestecată cu praful de copt cu mișcări de sus in jos, până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.

 Merele curatate le tăiem cubulete, apoi le adăugăm la compozitia de mai sus.

  Asezam aluatul in tava de briose  (tapetata cu hartie de copt) .

 Tava  o dam la cuptor pentru 30-40 de minute până când e rumenita (se încearcă cu scobitoarea).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]