Desert budincuta in foi fragede

de trifadalia in Prajituri, 5 Mar 2019 | 2443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:pentru foi
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr untura
    • 1 ou
    • 1/2 praf de copt
    • sare
    Ingrediente crema:
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 pachete de budinca de vanilie
    • 500 gr smantana cu 20% grasime
    • 1 pachet de zahar vaniliat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budincuta in foi fragede:

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. 

Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura. Se adauga oul si smantana si se amesteca pana la obtinerea unui aluat numai bun de intins. Se imparte aluatul obtinut in doua si se intinde pe rand fiecare foaie. 

Budinca facuta si racita se amesteca cu mixerul cu smantana, punand cate putina smantana peste budinca si amestecand sa se incorporeze foarte bine una cu alta. Crema obtinuta se adauga peste prima foaie intinsa in tava, se pune a doua foaie intinsa si se coace timp de 40 de minute, la 150 grade celsius. 

Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budincuta in foi fragede" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata