Extrem de pufos si aromat..
Se separa ouale.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.
Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.
Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.
Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.
Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.
Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina, mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale.
In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.
In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.
Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.
Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.
Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)
Spor la bucatarit!
1
Din aceste ingrediente ies doua checuri sau o tava cu 20 portii prajitura.
2
Dupa ce il scoateti din cuptor, se asaza pe un gratar pentru a se raci.
3
Pentru a se obtine efectul de zebra, turnam alternativ cate un polonic de compozitie in centrul tavii.