Desert chec cu ciocolata si alune

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 4417 vizualizari

 

Preferatul meu!
Un desert cu multa, multa ciocolata!
 

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 300 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua
  • 75 gr. zahar
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • coaja de la o portocala( Bio, daca nu gasiti, renuntati)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de cacao

Glazura:

  • 70 gr. ciocolata neagra
  • 70 gr. ciocolata cu pasta de alune
  • 60 gr. unt
  • vanilie
  • alune de padure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata si alune:

 

Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se pune compozitia de ciocolata, coaja de portocala, apoi faina si praful de copt.

Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia.

Checul se coace la 180 de grade Celsius, pana ce trece testul scobitorii, la mine a durat o ora, poate chiar o ora si 5 minute.

Intre timp se prepara glazura: la foc mic, intr-un vas, se topeste untul in el se pune vanilia si ciocolata se omogenizeaza si apoi se toarna desupra checului.

Checul se taie numai cand este perfect racit...cam dupa doua ore.

Se decoreaza cu alune.

E delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]