Desert chec cu dulceata de dovlecei

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 2799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • coaja de portocala
  • 200 g dulceata de dovlecei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dulceata de dovlecei:

Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam praful de copt stins in zeama de lime, esenta de vanilie si dulceata.

Amestecam usor si turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea(cam 30 min la 180 grade).

Eu am dublat cantitatile pentru a face doua checuri si in unul am oprit 2 linguri de compozitie in care am amestecat o lingura cacao si o lingura lapte si am facut un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dulceata de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu Nutella, reteta pentru un chec pufos, gustos si aromat