Desert chec pufos cu cacao

de robert_b in Prajituri, 20 Mai 2021 | 10624 vizualizari

 

Checul pufos cu cacao este ușor de făcut și foarte bun. Ingredientele se măsoară cu un pahar, nu este nevoie de o cană de măsurare sau de un cântar de bucătărie. 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă;
  • un praf de sare;
  • 1 pahar şi jumătate cu făină
  • 1 pahar cu zahăr;
  • ½ pahar cu lapte;
  • 1/3 pahar cu ulei;
  • esență de vanilie;
  • 2 linguri cacao;
  • un plic praf de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de copt şi esenţa de vanilie.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă trei sferturi din aluat. Aluatul rămas se amestecă cu cacao. După omogenizare, aluatul cu cacao se toarnă deasupra compoziţiei din tavă.

Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-35 de minute. 

TIPS-URI

1

Se pot adăuga nuci, alune, stafide sau ce fructe uscate vă plac.

2

Se pot adăuga şi alte arome, precum esenţă de rom sau portocală.

3

Ingredientele se măsoară cu acelaşi pahar.

4

Checul se testează, pentru a vedea dacă este copt, cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]