Desert chec umplut

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Iun 2017 | 5701 vizualizari

 

Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec umplut:

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.

Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.

Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.

Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.

Lasam 1-2 ore la rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca albusurile sunt batute bine, este suficienta faina, daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.

2

Puteti orna dupa imaginatia voastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sekerpare