Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

de Rocsi in Torturi, 24 Oct 2019 | 2755 vizualizari

 

Intr-o zi ploioasa de toamna, un cheesecake cremos, aromat si cu pere caramelizate este senzational, va spun sincer. Am folosit biscuiti aromati cu cocos pentru baza si au dat un gust aparte desertului. Sa vedeti cat de simplu se face!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
    • 150 biscuiti cu cocos
    • 80 gr unt
    • 2 linguri de lapte
    Pentru crema:
    • 300 gr mascarpone
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingura cu varf zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 3 linguri limoncello
    • fulgi de ciocolata neagra
    • fulgi de ciocolata alba
    Pentru perele caramelizate:
    • 2 pere potrivite
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri apa
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara pudra
    • 1 steluta anason
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate:

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine. Pregatiti 5 forme mici, individuale. Puneti baza de biscuiti in fiecare, apasati bine. Le dati la rece. Crema: Mixati usor frisca lichida rece. Adaugati mascarponele, zaharul pudra si mai mixati pana crema devine spumoasa. Puneti coaja rasa de lamaie, limoncello si amestecati cu o paleta. Scoateti formele din frigider. Puneti peste biscuiti cate o lingura plina de crema, o nivelati. Presarati fulgi de ciocolata neagra si alba, apoi puneti iar crema si nivelati. Dati prajiturile la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Perele caramelizate: Spalati perele si le taiati felii pe lung mai groase. Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat. Adaugati apa si dupa ce da 2-3 clocote, adaugati perele. Presarati scortisoara si steluta de anason. Lasati sa fiarba la foc mic, nu foarte mult, ci cat se se ingroase usor sosul. Trageti cratita de pe foc cu pere, adaugati untul, amestecati pana este complet topit. Lasati sa se raceasca. Scoateti cheesecake-urile de la rece si din forme, asezati feliile de pere racorite deasupra. La final stropiti totul cu sosul de la pere.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu