Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin si provoaca dependenta!
Blat: Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.
Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.
Crema de ciocolata: Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Crema de vanilie: Batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.
Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si il asezam pe un platou. Asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem apoi cremele, alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.
Facem deasupra dungi cu o furculita pentru a crea aspectul de marmorare. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie.
Taiem felii cu un cutit bine ascutit.