Desert chocoflan

de Nadyne in Dulciuri, 14 Apr 2017 | 4835 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pentru caramel

Pentru blatul de ciocolata:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de zahar ars:

  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic extract vanilie Bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chocoflan:

Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.

Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.

Ingredientele pentru blatul de cacao, le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.

Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.

Veti observa, cande este gata, ca straturile se aleg singure si s-au inversat.

Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.

Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chocoflan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete, inimioara