Desert choux a la creme

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2019 | 4672 vizualizari

 

O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 75 gr. unt
  • 125 ml lapte
  • 75 gr. faina
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar pudra

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 100 gr. zahar
  • 30 gr. amidon
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt 82% grasime

Decor:

  • fructe de padure
  • physalis
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.

Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.

Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.

Am format spiralele de choux  cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.

Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute  am redus temperatura la 175 de grade Celsius.

Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.

Crema de vanilie:

Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.

intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.

Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul,  mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.

Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Catalina L 1

26.01.2019, 18:40

un deliciu

miki_a 1

22.02.2019, 08:05

Minunateeeeeee!!! Și eu le adoooooor!😍😍😍😍😍

RuxyRux 1

22.02.2019, 11:20

Multumesc!❤️❤️❤️🥰🥰🥰😍😍😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca