Desert clafoutis cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 5388 vizualizari

 

Se face foarte usor aceasta reteta! Se poate face si cu cirese cu samburi, dar eu am preferat sa ii scot. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
O sa observati ca al meu clafoutis este un pic prea maronit...cuptorul e de vina, nu eu :D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
  • 240 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 130 g faina
  • 780 g cirese spalate, fara samburi
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu cirese:

Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.

Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]