Desert cornulete fragede cu gem

de Bunica in Dulciuri, 16 Feb 2021 | 6224 vizualizari

 

Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza 
 

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg. faina
  • 700 g. untura
  • 200 g. smantana cu 30%grasime
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare(cat un vf. de cutit)
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele
  • UMPLUTURA
  • 2 borcane gem de prune
  • 300 g, nuca macinata mare
  • 1 plic zahar cu rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem:

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.

Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.

Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.

Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.

Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .

Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.

Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.

Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.

Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.

Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.

Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Din intreaga cantitate au iesit 4  tavi mari de la aragaz.

Se servesc reci.

 

 

TIPS-URI

1

La frigider am lasat aluatul peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]