Desert cozonac de Craciun - reteta cu nr. 300

de Ancutsa in Prajituri, 9 Dec 2017 | 2714 vizualizari

 

Pentru a sărbători reţeta cu nr. 300, v-am adus un cozonac împletit cu cacao, mieji de nucă rumeniţi, alune de pădure, coajă de citrice şi rahat.
"Reţetă românească"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 cozonac mare:
  • 5 ouă;
  • Un plic drojdie uscată;
  • 200 ml apă caldă;
  • 200 ml lapte cald;
  • 1 vârf de linguriţă cu sare;
  • 5 linguri zahăr;
  • Făină cât cuprinde;
  • ulei;
  • pentru umplut:
  • 5 linguri zahăr,
  • 4 linguri cacao;
  • Rahat;
  • Mieji de nucă rumeniţi;
  • Alune de pădure rumenite şi măcinate;
  • coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan;
  • Coajă de lămâie;
  • In plus: 1 ou pentru uns.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac de Craciun - reteta cu nr. 300:

  

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face băşici.

Se lasă la crescut până îşi dublează volumul (cam o oră).

 Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul cu mâinile într-o foaie grosuţă, apoi se împarte în 3 părţi. Se presară zahăr, cacao, coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, coajă de lămâie, rahat mărunţit, mieji de nucă rumeniţi la cuptor şi alune de pădure rumenite şi măcinate.

Se rulează fiecare aluat, apoi se împletesc între ele. Se aşază cozonacul într-o tavă cu foaie de copt şi se mai lasă la crescut cam 15 minute, după care se unge cu oul bătut bine.

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 50 de minute (sau până se rumeneşte bine). Când este gata, se scoate şi se acoperă cu un prosop de bucătărie, iar după ce se răceşte, se poate felia.

 

Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de coacere: 50min

Porţii: 12 felii

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/cozonac-cu-cacao-nuci-si-alune-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac de Craciun - reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion