Desert cu zmeura si ciocolata

de laura_n in Prajituri, 10 Iul 2017 | 4698 vizualizari

 

Un deliciu, o combinatie absolut minunata intre zmeura parfumata si ciocolata cu gust intens.
Un desert care se pregateste in maxim 30 minute, dar care trebuie servit rece.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiți cu cacao
  • 50 unt
  • 300 gr zmeură
  • 400 gr ciocolată
  • 300 ml smântână lichidă
  • 50 gr unt
  • 5-6 tablete ciocolată cu mentă After 8
  • pepite ciocolată
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu zmeura si ciocolata:

Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs.
Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția. Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Se macină biscuiții ( eu am folosit și câteva pișcoturi cu cacao rămase). Se adaugă untul întreg și se frământă cu pesmetul de biscuiți. Se adaugă și câteva linguri din crema de ciocolată. Se omogenizează compoziția de biscuiți.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (eu am folosit o tavă pătrată de 20 x 20 cm). Se întinde pesmetul de biscuiți în strat egal. Se toarnă câteva linguri din cremă de ciocolată. Se dă la rece 10 minute.
Se scoate tavă din frigider. Se presară zmeură pe întreagă suprafața, să fie în strat egal. Se toarnă crema de ciocolată. Se bate ușor tava de blatul mesei să se așeze uniform crema.
Se toacă grosier câteva tablete de ciocolată cu mentă (să fie rece) și se presară peste cremă, din loc în loc. Opțional, se pot presăra și câteva pepite de ciocolată.
Se dă la rece desertul pentru minim 1-2 ore.
Se servește rece.
Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Alegeti ciocolata de calitate

2

Alegeti zmeura proaspata, incomparabil mai buna decat cea congelata

3

Se poate renunta la ciocolata cu menta, insa nota extrem de subtila ii va da un plus in gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)