Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 4290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. quinoa alba
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri fructoza gelifianta Dr.Oetker
  • 1 lingura gris
  • 50 gr. canepa decorticata
  • 50 gr. merisoare confiate
  • 6-7 capsuni mari+2 linguri rase fructoza gelifianta de la Dr.Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din quinoa cu jeleu de capsuni:

Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine.

Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. 

Adaugam grisul in ploaie si amestecam pana capata consistenta ferma.

Repartizam budinca fierbinte in 6 forme de silicon, lasam la racit.

Capsunile se spala, se taie bucati si se pun intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Amestecam si lasam cca 5 minute la foc mic pana se formeaza jeleul.

Scoatem budinca racita din formele de silicon, le asezam in boluri de sticla si deasupra punem cate o lingura de jeleu de capsuni.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din quinoa cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

14.05.2018, 09:39

O portie, te rog!

miki_a 1

14.05.2018, 19:33

Îmi place mult cum ai gândit rețeta! Iar pozele sunt atât de frumoase...

oanapl 1

19.05.2018, 23:10

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]