Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 3995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. quinoa alba
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri fructoza gelifianta Dr.Oetker
  • 1 lingura gris
  • 50 gr. canepa decorticata
  • 50 gr. merisoare confiate
  • 6-7 capsuni mari+2 linguri rase fructoza gelifianta de la Dr.Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din quinoa cu jeleu de capsuni:

Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine.

Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. 

Adaugam grisul in ploaie si amestecam pana capata consistenta ferma.

Repartizam budinca fierbinte in 6 forme de silicon, lasam la racit.

Capsunile se spala, se taie bucati si se pun intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Amestecam si lasam cca 5 minute la foc mic pana se formeaza jeleul.

Scoatem budinca racita din formele de silicon, le asezam in boluri de sticla si deasupra punem cate o lingura de jeleu de capsuni.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din quinoa cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie