M-am inspirat de la bucataras Xana.....recunosc ca n-am avut rabdare sa se raceasca bine de tot...nu excelez la capitolul rabdare mai ales cand imi este pofta de ceva anume...voi nu faceti ca mine, aveti rabdare sa se raceasca bine de tot....
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.
Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am turnat laptele dulce. Acest amestesc l-am transferat in vasul de yena, vas ce l-am pus in tava cuptorului de la aragaz. In tava am turnat apa fierbinte, am acoperit vasul de yena cu folie de aluminiu si am lasat la cuptor cca 1 ora si 15 min.
Am scos vasul de yena din cuptor si l-am lasat sa se raceasca ( trebuia sa-l las sa se raceasca foarte bine, n-am avut rabdare ), apoi am rasturnat pe un platou continutul vasului de yena, adica flan-ul (cica asa se numeste toata treaba asta), am ornat cu frisca si am servit cu pofta.
Frisca. Intr-un vas mai inalt punem smantana dulce, zaharul vanilat si laptele si mixam pana obtinem o frisca ferma.
1
rabdare sa se raceasca bine...eu n-am avut....