Desert flan cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 3150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 600 ml de lapte
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu mere caramelizate:

Curatati si taiati merele in cuburi.

Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel.

Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. 

Ungeti tava si puneti la fund merele caramelizate. Turnati deasupra compozitia preparata.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

TIPS-URI

1

Folositi o tava de chec in teflon sau in metal ca-n reteta Flan cu nuca de cocos - eu am folosit o forma in silicon si s-a lipit un pic. Este un desert delicios, fin si racoritor care se tine foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci