Desert fluturasi si inimioare cu gem

de oanapl in Prajituri, 16 Mai 2017 | 2982 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Va invit sa incercati o reteta pe care am pregatit-o cu ceva timp in urma si care cred ca le va placea atat celor mici cat si celor mari.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zahar
  •  sare
  • 11 g drojdie uscata sau 42 g de drojdie proaspata
  • 400 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 borcan 800 g gem de prune
  • 20 g zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fluturasi si inimioare cu gem:

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt.

Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul nu va creste bine.

Dupa asta, mai framanti putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare. Apoi il pui inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida, pune bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.

Acoperi cu capac sau prosop si lasi asa 30 minute. Framanti aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasi sa se odihneasca 10 minute. 

Dupa ce l-ai framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il tai in 16 bucatele mici, pe care le formezi bile. Le lasi 10 minute la odihnit, apoi le intinzi cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.

Ungi fiecare cerc de aluat cu gem de prune, rulezi aluatul, indoi ruloul cu marginile in mijloc. Tai pe lungime, lasand cam 1 cm pana la margine - vedeti poza, apoi desfaci pe lateral, marginile ruloului taiat, rezultand inima.

Pentru a face un fluture, repeti pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoi simplu ruloul - aduci ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza. Intorci si tai ruloul pe mijloc din ambele parti - lasand un cm pe mijloc netaiat. Desfaci marginile incet si ai obtinut un "Fluture".

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C si lasi 25-30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fluturasi si inimioare cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos