Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2019 | 4444 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit pentru sarbatorile pascale care se apropie! 

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cacao

Crema:

  • 1 litru lapte dulce
  • 150 g faina alba
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 borcan mic cu gem de caise

Glazura:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise:

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.

Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire care se coace pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o oala se amesteca faina si amidonul cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se da la foc mic. Se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta dorita, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie apoi untul. Se amesteca totul bine si se lasa la racit.

Pe un fund de lemn se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de vanilie, se asaza a doua foaie, se unge cu gemul de caise, se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de vanilie. Deasupra se pune ultima foaie (se alege care e mai frumoasa dintre ele). Se apasa usor pentru a face priza buna cu cremele si se lasa deoparte.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Se incalzeste usor pana se topeste complet ciocolata si devine omogena. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste prajitura. Se intinde pe toata suprafata apoi se da la rece pentru a se intari glazura. Se pot presara deasupra bombonele.
Se acopera cu o punga pentru a se inmuia foile si a deveni frageda. Dupa 2-3 zile este si mai buna.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul de caise cu orice alt gem!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise