Desert foi de napolitana cu crema de cocos

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Mar 2022 | 7187 vizualizari

 

Mie imi place mult cocosul dar nu prea fac prajituri cu el pentru ca si deoarece doar eu sunt fana cocos. Dar am zis sa mai fac si ce-mi place mie:)))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 foi napolitana ( 20/29 cm)
  • Crema
  • 3 oua
  • un praf sare
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 200 g cocos ras mai mare
  • 150 g zahar
  • 100 g biscuiti cu unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de napolitana cu crema de cocos:

Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida si am adaugat nuca de cocos. Am mai lasat pe foc cca 10 min la foc mic, amestecand continuu. Separat am amestecat ouale cu un praf de sare, apoi am tras cratita de pe foc si am incorporat ouale, amestecand energic . Am lasat sa se raceasca cca 20 min apoi am umplut foile de napolitatana. Am invelit foile umplute in folie alimentara si le-am bagat la frigider pentru cateva ore, apoi le-am portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]