Desert fursecuri cu aroma de menta

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Aug 2019 | 2133 vizualizari

 

M-am inspirat la acesta reteta de la jamila dar am modificat cantitatile la unele ingrediente in plus am pus esenta de menta si-au rezultat aceste minunate fursecuri cu gust de menta. Imi place mult aceasta combinatie! :X
Din aceasta compozitie am facut fursecuri cu decor diferit. Cele tavalite prin zahar pudra care la copt crapa si se vad asa frumos si celelalte decorate cu bombonele pentru decor.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 1 lingura eseta de vanilie
  • 25 ml esenta de menta
  • un plic praf de copt
  • 50 gr zahar pudra pentru tavalit
  • pentru decor bombonele micute
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu aroma de menta:

Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia, formam bilute. Am facut doua tavi : una cu bilute date prin zahar pudra si au iesit crapate la copt si celalta tava cu bilute ornate cu bombonele decor.

Tavile le-am introdus pe rand... pe raftul doi, in cuptorul preincalzit la o temperatura de 175 grade C, pentru 13-15 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri