Le-am facut pentru Craciun. O singura reteta declinata in 3 tipuri de fursecuri.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/fursecuri-cu-cacao-pentru-craciun.html
Aluat :
Pentru decor:
Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt.
Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul.
Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul obinut in 3 parti egale.
Presarati pudra de migdale pastrata pe suprafata de lucru.
Cu prima parte de aluat formati un rulou de 20-25 cm.
Rulati-l prin pudra de migdale, filmati si dati-l la congelator timp de 30 minutes.
Dupa acest timp, decupati-l in felii de grosime de ½ cm..
Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.
Lasati sa se raceasca un pic si pudrati generos cu zahar.
Puneti la frigider 30 minute a 2a parte din aluat.
Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati forme diverse.
Puneti fursecurile pe tava pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.
Cu a 3 a parte formati cornulete.
Se formeaza role de grosimea unui creion, care se taie in bucati de 7cm lungime, carora li se da forma de cornulet.
Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12 minute.
Topiti ciocolata neagra rupta bucati cu o lingura de lapte la bain-marie. Cu o furculita sau o seringa de decor decorati fursecurile taiate cu forme si cornuletele.
Lasati sa se usuce.
Sunt excelente !
Pastrati-le intr-o cutie din metal sau formati pachetele pentru a le darui.