Desert fursecuri cu umplutura de cocos

de Ina in Dulciuri, 3 Oct 2018 | 4398 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul fursecurile COCOSTAR ale Cristinei (Criss), asa ca le-am preparat si eu si ne-au placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Aluat biscuiti:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos

Decor:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • 8 patratele ciocolata alba
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu umplutura de cocos:

Pregatim  intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura.

Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele.  Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom  framanta cu mana un aluat nelipicios.

Pentru umplutura batem albusul ramas, adaugam zaharul pudra si fulgii de cocos si amestecam pana rezulta o compozitie usor umeda.  Cantitatea de cocos depinde de marimea oului. Compozitia  de umplutura nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea fi modelata si a nu fi sfaramicioasa.

Impartim aluatul de biscuiti in bile de marimea unei nuci.

Fiecare bila se intinde in palma si in mijloc asezam cate o biluta de cocos pe care o invelim in aluat.  Bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa fie usor moi, nu le coaceti prea mult.  Se  vor intari pe masura ce se racesc.  

Topim la microunde ciocolata amaruie pe care o amestecam cu 80 ml frisca lichida pana cand obtinem consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile.  Fursecurile glazurate se pun pe un gratar la uscat.  

Topim si ciocolata alba si cu ajutorul unui posh desenam dungi albe peste glazura neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina