Desert gem de caise

de -Licurici- in Dulceata / Gem, 19 Aug 2017 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg caise
  • 600 g zahar
  • 1 lamaie
  • 6-7 samburi de caise
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise:

Caisele se spala si se rup in jumatati.

Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul.

Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si samburii de caise, curatati de pielita.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

TIPS-URI

1

Au iesit 3 borcane de 300 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise