Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.
Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.
Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.
Se mai lasa la crescut 30 minute.
Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.
Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!