Desert gogosi umplute cu mere

de oanapl in Prajituri, 27 Sep 2017 | 6333 vizualizari

 

Am văzut niște gogoși tare apetisante la Rocsi și am rămas cu gândul la ele. Ea le făcuse de post, dar eu am făcut aluatul cu lapte și ou. Aș fi făcut mai multe umplute, dar am avut cerere de gogoși simple, deoarece fetița mea și soțul doreau să le umple cu dulceață și cu ciocolată (fiecare după preferință). Așadar am făcut doar jumătate din aluat umplute, iar restul simple. Dacă doriți să faceti mai multe gogoși umplute, dublați cantitatea de mere. Aluatul l-am luat de la Catalina L. Delicioase au fost! ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g de făină
  • 1/2 plic de drojdie uscată
  • 100 ml de lapte călduț
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri pline de zahăr
  • 50 g de unt moale
  • ulei
  • zahăr pudră
  • pentru umplutură (pentru 8 gogoși):
  • 3 mere
  • 2-3 linguri zahăr
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • zahăr pudră
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi umplute cu mere:

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugi untul în 2 etape și frămânți până când este bine încorporat. Acoperi vasul cu un prosop și lași să crească 60 de minute într-un loc cald.

Între timp, cureți merele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, le storci bine de zeamă și le pui la călit cu zahărul, într-un vas cu fundul gros. Le călești la foc potrivit, până scade tot lichidul, iar la final, adaugi scorțișoara și amesteci, apoi lași să se răcească.
Presari făină pe suprafața de lucru, frămânți puțin aluatul, apoi îl întinzi cu un rulou și tai gogoșile cu ajutorul unei forme sau al unui bolișor. Eu am făcut 8 gogoși umplute (decupator de 10 cm diametru) și 14 gogoși simple (decupator de 6 cm diametru).

Pe o parte a cercurilor pui umplutura, iar cu cealaltă parte acoperi și presari bine marginile.
Strângi aluatul dintre cercuri, întinzi iar o foaie și faci iar gogoși până se termină tot aluatul.
Încingi uleiul și pui la prăjit gogoșile până când se rumenesc frumos, pe fiecare parte.
Le scoți pe hârtie absorbantă, le lași să se răcească și le pudrezi cu zahăr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe