Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

de Rocsi in Dulciuri, 12 Iun 2018 | 4524 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Anul acesta am avut norocul sa ma bucur de capsuni de la tara, din alea cu adevarat gutoase, dulci si aromate! Si daca tot aveam mai multe, as fi vrut si o inghetata, am preferat sa o pregatesc in casa, sa ma bucur mai multe zile de ea. A iesit o mare bunatate, se simt capsunile, se simte gustul ingredientelor faine ce le-am folosit! Este exact ce trebuie!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 400 ml crema din nuca de cocos (de la Sano Vita)
  • 350 gr lapte condensat caramelizat
  • 400 gr capsuni
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • decoratiuni din ciocolata, capsuni proaspete, frunze de menta, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat:

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure.

Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa. Mixati crema pana devine usor spumoasa. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie, mixati, apoi incorporati laptele condensat. Luati intr-un bol, cam 1/3 din crema. In aceasta treime puneti cacaua, fulgii de ciocolata, amestecati bine o o lingura. In restul de crema rasturnati piureul de capsuni, amestecati.

Intr-o caserola, puneti un strat din crema cu capsuni, apoi 2-3 linguri din crema cu cacao. Taiati si cateva bucatele de capsuni. Turnati iar crema de capsuni, iar de cacao, tot asa pana terminati ambele compozitii. La final amestecati usor cu o furculita, cat sa creati niste valuri. Deasupra dati drumul catorva cubulete de capsuni. Acoperiti caserola cu capacul, o bagati la congelator. O lasati 4-5 ore sau peste noapte.

Cand s-a inchegat bine, o scoateti de la congelator 15 minute si o lasati la temperatura camerei, apoi o rasturnati pe un platou. Presarati decoratiuni din ciocolata, bucati de capsuni proaspete si frunze de menta, apoi puteti servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.06.2018, 22:07

Va multumesc mult!

Ancutsa 1

11.07.2018, 10:53

Foarte buna, mai ales ca ai folosit capsuni de tara, care sunt mult mai aromate! Bravo!

Rocsi 1

12.07.2018, 21:16

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt