Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi!
Inghetata pregatita in casa este cea mai buna si delicioasa, in plus nu este plina de coloranti si arome. Am facut-o putin acrisoara cum imi place, cu zmeura de gradina si a iesit o nebunie!
Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata.
Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider.
Dupa acest timp, scoatem zmeura de la frigider, o pasam cu blenderul.
Trecem piureul prin sita, aruncam semintele ce raman in sita.
Galbenusul il amestecam cu celelalte doua linguri de zahar, adaugam laptele.
Amestecam totul bine, apoi turnam acest amestec intr-un bol de inox, il transferam pe baie de aburi. Invartim cu telul pana zaharul este complet topit. Il luam de pe foc, il lasam sa se racesca.
Frisca rece o mixam pana devine spuma.
Adaugam amestecul de galbenus cu lapte si mai mixam cateva secunde.
Punem vanilia, piureul de zmeura trecut prin sita, invartim cu o paleta.
La final, incorporam zmeura oprita si bucatale de sticksuri de ciocolata.
Punem compozita obtinuta in vase ramekine (sau puteti folosi o caserola, un vas mai mare), le acoperim si dam inghetata la congelator 5-6 ore sau chiar peste noapte.
O scoatem din congelator cu 10 minute inainte sa o servim.
Sa aveti pofta!