Rapid, bun si de efect, atat pot spune de acest desert.
Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat.
Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul vanilat. Le lasam asa la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului.
Laptele il punem la fiert cu 3 linguri de zahar si un varf lingurita de sare.
Intr-un vas amestecam putin lapte rece cu budinca de vanilie, apoi amestecam treptat cu laptele fiert(caldut, sa nu o oparim) si punem pe foc moale mestecand continuu pana se ingroase. Lasam la racit acoperind vasul cu folie sa nu prinda crusta.
Punem capsunile in blendetr si le mixam.
Asezam in pahare in felul urmator: crema de vanilie jos, capsunile mixate la mijloc si deasupra frisca. Ornam cu capsunile ramase si dam la rece sau servim pe loc.
Este yummy, yummy!
1
Daca sunt acrisoare capsunile se pot mixa impreuna cu un topping de capsuni sau de altceva.