Desert la pahar cu cus-cus si gutui

de vio_dreams in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 7443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste cus-cus
  • 3 gutui mari (cca 1 kg)
  • 400 ml lapte
  • 4+2 linguri zahar
  • 200 gr zahar
  • 25 gr unt
  • esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu cus-cus si gutui:

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se racoreasca.

Punem doua linguri de zahar intr-o craticioara pe foc si le caramelizam. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca devine amar. Adaugam untul in caramelul fierbinte si dupa ce untul este incorporat adaugam gutuile taiate feliute mici. Lasam pe foc pana gutuile incep sa se inmoaie.

Fierbem laptele impreuna cu cus-cus-ul, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a laptelui cu orez.

Incepem sa asamblam desertul in pahare. Punem mai intai un strat de cus-cus fiert in lapte. Nivelam.

Adaugam un strat de gutui caramelizate si  nivelam.

Continuam cu un strat de cus-cus. Nivelam si dam la rece cateva minute.

Adaugam deasupra jeleul  de gutui caldut (nu il lasati sa se raceasca fiindca se va intari). Dam la frigider pana cand se intareste jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cus-cus si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar, de post