Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

de Adi in Dulciuri, 28 Iun 2019 | 6299 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 100 si trebuia sa serbez asa cifra rotunda cu un desert.
Este un desert simplu, un fel de tiramisu la pahar, cu piscoturi, crema si visine, foarte gustos si racoros.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 200 ml cafea fiarta
  • 30 ml lichior amaretto
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida, vanilata, indulcita
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolata amaruie
  • Pentru sosul de visine:
  • 500 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone:

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto.

Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul se topeste si se formeaza sirop. 

Se pune vasul cu visine la foc si se lasa sa fiarba 4-5 minute, apoi se adauga amidonul si se amesteca pana cand sosul devine consistent. Se lasa la racit.

Pentru crema, se mixeaza frisca impreuna cu mascarponele, apoi se adauga zahar cu aroma de vanilie, dupa gust si un praf de sare.  Se da crema la rece pana sunt racite si celelalte ingrediente.

Asamblam desertul in pahare sau boluri de sticla. Se asaza la baza cate 2 piscoturi trecute prin amestecul de cafea si amaretto. Peste piscoturi turnam putin sos de visine, apoi intindem un strat de crema. Presaram fulgi de ciocolata, asezam din nou cate doua piscoturi rupte si insiropate, iar un strat de crema si la final un strat generos din sosul de visine.

Dam paharele cu desert la frigider pentru cel putin 30 de minute, inainte de a-l servi, pentru a se intrepatrunde aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Triumf