Desert mini eclere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 14 Mar 2019 | 6134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare.

Punem compozitia intr-un posh si formam gogoselele intr-o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.Scoatem cojile pe un gratar sa se raceasca.

 Pentru crema punem intr-un vas pe foc 400 ml lapte. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si restul de lapte.

Cand laptele s-a incins bine adaugam amestecul de galbenusuri si fierbem pana se ingroase crema, amestecand continuu.

Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe foc si incorporam treptat untul.Adaugam  esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce cojile s-au racit, taiem partea superioara a fiecareia, ca un capacel, umplem interiorul cu crema, asezam capacelul deasupra cremei.

Topim ciocolata cu laptele si o distribuim pe fiecare capacel.

Au fost excelente.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dementa cu urda si menta