Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

de Constelatialeu in Torturi, 12 Apr 2020 | 2560 vizualizari

 

Nu ma lasa inima sa nu fac un tortulet mic, mai ales ca cica-s si eu o floricica. Asadar si prin urmare am ales sa fac ceva mai usurel, nu foarte complicat si le-am facut felul si bananelor alea care isi trageau ultima suflare. La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

 

INGREDIENTE

  • cca 20 de piscoturi
  • sirop pentru inmuiat piscoturile
  • 2 lingurite de ness
  • 2 lingurite de zahar
  • cca 200 ml lapte rece
  • 1/2 banana pentru ornat fundul formei
  • Crema
  • 2 banane foarte coapte + 1/2 banana ramasa de la ornat
  • 3 foi de gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 g ciocolata Kandia cu 80% cacao
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Pentru ornat
  • frisca din smantana, batuta bine
  • floricele din gradina, doar de ornament ( necomestibile, spalate si uscate de apa )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tortulet cu ciocolata si banane:

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam fiecare piscot in parte il scufundam in lapte, faceti o miscare rapida, nu trebuiesc inmuiate foarte tare piscoturile. Dupa ce se inmoaie piscoturile in laptele cu ness se aseaza unul langa altul pe marginea castronului si pe mijloc, peste bananele rondele, apoi ne apucam de crema. Mai intai punem la hidratat in apa rece gelatina si maruntim ciocolata. Intr-o craticioara punem cele 2 galbenusuri, zaharul si omogenizam, apoi adaugam smantana pentru frisca si asezam vasul pe baie de abur, amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia , apoi adaugam si cicocolata maruntita si amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Luam craticioara de pe baia de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, la final incorpozam bananele pasate bine. Rasturnam compozita in castronul cu piscoturi, pentru ca piscoturile ieseau un pic deasupra vasului le-am taiat  si le-am asezat deasupra. Invelim cu folia de plastic, asezam o farfurie deasupra si bagam vasul la frigider pentru cateva ore. Dupa vreo 4 ore am scos vasul din frigider, am rasturnat tortul pe o farfurie ( vezi fotografiile) apoi am decorat cu frisca batuta si cu floricele necomestibile doar pentru decor ( floricelele le-am spalat si le-am uscat de apa). La multi ani, Floricelelor ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tortulet cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si doua creme