Desert mini trandafiri cu unt

de Ancutsa in Dulciuri, 1 Feb 2019 | 2560 vizualizari

 

Mi-a plăcut mult aluatul de la poale-n brâu de data trecută, aşa că acum am pregătit nişte trandafiraşi cu unt, în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă folosind aceeaşi reţetă pentru aluat, cu o mică diferenţă: am uitat să scot unt şi pentru aluat din timp, aşa că acum l-am topit.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt topit,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • aprox 500 g făină (+100 g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt la temperatura camerei,
  • 3-4 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini trandafiri cu unt:

 

Se fărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă, adăugând ulei puţin câte puţin, până când aluatul devine consistent. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se amestecă untul moale cu zahărul pudră vanilat de casă.

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie fâşii, se repartizează crema de unt, ţinând cont să rămână şi pentru al doilea aluat. Se presară stafide şi coajă de lămâie, se rulează, se taie bucăţele de aprox 3 cm, se ung cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se transferă în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă tapetate cu puţină făină. Se aşază într-o tavă în care e bine să puneţi şi foaie de copt, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza  formelor cu bază detaşabilă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, apoi încă 20-25 de minute, la foc mic, sau până se rumenesc. După ce se scoate tava, se lasă un pic la răcorit, apoi se scot cu grijă din forme. Se bat uşor pe spate ca să iasă inelul, apoi se desprinde cu grijă şi baza, ca să nu rupem cozonăceii.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

 

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porţii: 15

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mini-trandafiri-cu-unt.html

TIPS-URI

1

Este bine să puneţi şi foaie de copt în tavă, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza formelor cu bază detaşabilă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini trandafiri cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin