Desert minitarte cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Mar 2017 | 3794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • zahar brun pentru decor
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu mere:

Aluatul se lasa la decongelat.

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit intr-o cratita, cu zaharul, pana scade toata zeama 25-30 minute.

Se amesteca scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Foaia de aluat se taie in patrate potrivite fata de marimea tavii de briose (la mine 9 patrate).

Tava de briose se unge cu ulei si se aranjeaza bucatile de aluat in fiecare locas. Se pune amestecul de mare in fiecare locas si se indoaie colturile de aluat peste. Se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar brun.

Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Se lasa sa se raceasca in forma. Se scot cu atentie si se pun pe un platou.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]