Desert mousse de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 100 ml +400 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet gelatina fina
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mousse de caramel:

Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa.

Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete.

Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc, pana se ingroasa compozitia si se topeste caramelul, amestecand tot timpul. Apoi se inchide aragazul, se toarna gelatina. Se lasa la racit, si se amesteca cu frisca ramasa, batuta.

Se tine la frigider 4 ore si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele de salcam