Desert mucenici de post

de Lau in Dulciuri, 3 Mai 2020 | 2003 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 200 g nuca de cocos
  • 6 linguri miere de albine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici de post:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare.

Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 16 bucati.Fiecare bucata o intindem sub forma de bastonas si luam un capat formam un melc pana la jumatate iar din partea cealalta formam un melc in sens invers.

Iin asezam in tava tapetata cu hartie de copt.ii acoperim si ii lasam la dospt cca 20 min.

Ii ungem cu sirop de apa cu zahar,dam la cuptorul incalzit cca 20-30 min pana ce se rumenesc frumos.

Intre timp facem siropul din apa cu zahar si coaja de lamaie,la final adaugam esenta si indepartam coaja de lamaie.

Lasam sa se raceasca mucenici cat sa fie calzi ,ii insiropam cu siropul caldut,ii ungem cu miere cu ajutorul unei pensule si presaram nuca de cocos

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu mere (de post)