Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Mar 2019 | 5384 vizualizari

 

Sunt tare bune, pufoase si aromate!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 160 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte de soia
  • 30 ml ulei
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 80 g ciocolata neagra de post
  • ornamente (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao:

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.
       Impartim compozitia rezultata in 2, iar intr-una punem lingura de cacao, apoi amestecam.
In tava de briose asezam hartiute speciale, si incepem sa umplem formele pe 3 sferturi cu compozitia alba, apoi cu cea de cacao cu cate o lingura in centrul  fiecaruia. Mie mi-au iesit 9.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximatic 20 minute.

      Cand sunt gata, lasam sa se racoreasca si le glazuram cu ciocolata neagra de post pe care am topit-o la microunda.
Ornam optional dupa preferinte...fetita mea a vrut stelute :D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cremoase