Desert negresa cu cirese

de Lau in Prajituri, 2 Apr 2017 | 3712 vizualizari

 

M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana zahar
  • 1,5 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 5 oua
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 350 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cirese:

Laptele, zaharul (din care oprim 3 linguri zahar), uleiul, cacaua, zaharul vanilat se amesteca intr-un vas ,dupa care punem pe foc, pana ce da un clocot.

Lasam sa se raceasca, dupa care vom opri o cana din acest sirop, restul il amestecam cu galbenusurile, nuca macinata, praful de copt amestecat cu faina.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa.

Incorporam in amestecul de galbenusuri si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra adaugam ciresele fara samburi (eu am avut din compot pe care le-am scurs bine si le-am scos samburii).

Dam tava la cuptorul incalzit. Cand este aproape gata, adaugam sosul de ciocolata in care am adaugat esenta de rom oprit si, cu dosul unei linguri, intindem pe toata suprafata, dam tava din nou la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere de vara