Desert negresa cu cirese

de Lau in Prajituri, 2 Apr 2017 | 3979 vizualizari

 

M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana zahar
  • 1,5 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 5 oua
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 350 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cirese:

Laptele, zaharul (din care oprim 3 linguri zahar), uleiul, cacaua, zaharul vanilat se amesteca intr-un vas ,dupa care punem pe foc, pana ce da un clocot.

Lasam sa se raceasca, dupa care vom opri o cana din acest sirop, restul il amestecam cu galbenusurile, nuca macinata, praful de copt amestecat cu faina.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa.

Incorporam in amestecul de galbenusuri si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra adaugam ciresele fara samburi (eu am avut din compot pe care le-am scurs bine si le-am scos samburii).

Dam tava la cuptorul incalzit. Cand este aproape gata, adaugam sosul de ciocolata in care am adaugat esenta de rom oprit si, cu dosul unei linguri, intindem pe toata suprafata, dam tava din nou la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]