Desert negresa cu glazura de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 29 Mar 2014 | 63970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu glazura de ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. 

Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare. 

Punem acum si esenta de rom.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu (180 grade) pentru aproximativ 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, iar intre timp pregatim glazura.

Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.

Glazura:

Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Amestecam in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.

Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de negresa cu nuca, cacao si glazura de ciocolata