Desert negresa cu halva, de post

de mirela0911 in Prajituri, 12 Dec 2021 | 6210 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a facut cel putin o data aceasta prajitura, negresa, de post. Ce e minunat la aceasta negresa este faptul ca poti sa pui ce arome vrei, sa o imbunatatesti in fel si chip dupa gustul tau. De data aceasta am adaugat in plus halva rasa care i-a dat un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 5 lg ulei
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg pudra de roscove
  • 3 lg dulceata cirese negre
  • o mana de nuca taiata grosier
  • 1 lgt esenta de rom
  • 100 g halva razuita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu halva, de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca taiata. 

Se amesteca bine totul si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 22x33 cm. Deasupra se rade halvaua apoi cu o furculita se fac cerculete pe toata suprafata compozitiei.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pudra de roscove se poate inlocui cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu halva, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]