Desert negresa cu pere, merisoare si chili

de anca_rm in Prajituri, 7 Sep 2017 | 3797 vizualizari

 

O prajitura delicioasa  plina de savoare. O puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai mult sau mai putin ca sa ramane usor umeda.
Daca nu va place combinatia de dulce cu iute atunci se poate renunta fara nici o problema la fulgi de chili.

 

INGREDIENTE

  • -150 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -150 gr zahar brun
  • -o lingurita esenta de rom
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingurita praf de copt
  • -200 gr faina
  • -4 pere
  • -1 lamaie
  • -100 gr merisoare
  • -1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • Pt glazura :
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu pere, merisoare si chili:

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.

Adauga esenta de rom si lasa la racit.

Pana se raceste curata perele si taiele in felii cam de 1cm grosime. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si pune in acelasi vas si merisoarele sa se hidrateze putin.

Cand este rece compozitia toarna-o intr-un castron si adauga pe rand cate un ou, omogenizand bine dupa fiecare. Adauga faina si cacao amestecate cu praful de copt si omogenizeaza bine totul.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aseaza deasupra perele si merisoarele . Da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-40 minute. Am folosit o tava de 30x20 cm.

Cand este coapta scoate-o din cuptor si lasa-o deoparte pana pregatesti glazura .

Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas care se poate aseza pe foc. Adauga untul si laptele si topeste ciocolata la foc mic, cu atentie sa nu fiarba . Daca ciocolata fierbe nu se mai poate folosi.

Toarna glazura peste prajitura si lasa-o la racit.

 

 

TIPS-URI

1

eu folosesc ciocolata neagra 75-80% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte sau ce va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu pere, merisoare si chili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

Catalina L 1

07.09.2017, 21:15

originala

Rocsi 1

08.09.2017, 20:43

Super!

elucubratiiculinare 1

14.09.2017, 08:25

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post