Desert negresa de post cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 13 Oct 2017 | 5333 vizualizari

 

Prajitura de post

 

INGREDIENTE

  • 50 gr.cacao
  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • o mana de gris
  • 1/2 borcan peltea (de gutui am pus eu)
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 750 gr. visine curatate de samburi
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu visine:

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.

Mixam si adaugam apoi apa minerala, incorporam faina, omogenizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava. Nivelam, presaram grisul,asezam din loc in loc visinele si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor,lasam prajitura la racit.

Pudram cu zahar farin,portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

23.10.2017, 05:12

Multumesc navidad_2017

navidad_2017 1

07.02.2018, 21:18

Saptamana trecuta s-a organizat un bufet rece la biserica noastra parohiala si am avut surpriza sa gasesc exact aceasta prajitura la "sectiunea dulciuri"... facuta/adusa de o doamna pe care n-o cunosc decat din vedere! Mi-a spus ca are reteta de la o colega de serviciu (care la randul ei o avea de la... etc... etc) si ca ar fi o prajitura traditionala de Sarbatori in Siebenbürgen (Transilvania), Romania ! Intre timp am reusit sa elucidez "misterul": reteta Dvs trecuse de la mine prin 5 "maini", ca sa ajunga la bufetul cu pricina! Inca o data multumim ptr reteta!

Valclaudia 1

08.02.2018, 06:16

Sa va fie de bine! Ma bucur ca a avut atata succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]